Народни музеј Лесковац

Уметност и култура

Своје приче Музеј објављује под насловом „МУЗЕЈ ОД КУЋЕ“ на профилима друштвених мрежа Инстаграм (@muzejleskovac) и Фејсбук (@muzejleskovac), као и на сајту (muzejleskovac.rs) где посетиоци могу преузети и мобилну апликацију мултимедијални водич. Такође, Народни музеј у Лесковцу има активан YouTube канал (Народни музеј Лесковац)  где посетиоци могу наћи аудио водич и водич на знаковном језику, као и 3Д реконструкцију археолошког налазишта Царичин Град и још много тога.

Опис сервиса: У циљу подржавања акције #останикодкуће, сваког дана Народни музеј Лесковац приближава приче о музеју у Лесковцу, али и историји лесковачког краја. Средом и петком, на сајту Музеја у оквиру стране ДИГИТАЛНИ МУЗЕЈОН  Народни музеј у Лесковцу ће објављивати садржаје за децу.

Народни музеј Лесковац, у склопу актуелне акције #останикодкуће, у оквиру програма намењеном деци, кренуо је са емитовањем серијала МУЗЕЈСКА АЗБУКА (https://www.youtube.com/watch?v=gEvk6ugIBvA&t=1s)

.

Сваке среде емитоваће се епизода у којој ће бити представљено по неколико предмета из Музеја, пратећи редослед слова из Азбуке, док ће сваког петка бити објављен квиз који ће пратити претходну епизоду серијала.

 

Серијал објављујемо на свим друштвеним мрежама и на сајту Музеја, док ће квиз бити објављиван само на сајту.