Narodni muzej Leskovac

Umetnost i kultura

Svoje priče Muzej objavljuje pod naslovom „MUZEJ OD KUĆE“ na profilima društvenih mreža Instagram (@muzejleskovac) i Fejsbuk (@muzejleskovac), kao i na sajtu (muzejleskovac.rs) gde posetioci mogu preuzeti i mobilnu aplikaciju multimedijalni vodič. Takođe, Narodni muzej u Leskovcu ima aktivan YouTube kanal (Narodni muzej Leskovac)  gde posetioci mogu naći audio vodič i vodič na znakovnom jeziku, kao i 3D rekonstrukciju arheološkog nalazišta Caričin Grad i još mnogo toga.

Opis servisa: U cilju podržavanja akcije #ostanikodkuće, svakog dana Narodni muzej Leskovac približava priče o muzeju u Leskovcu, ali i istoriji leskovačkog kraja. Sredom i petkom, na sajtu Muzeja u okviru strane DIGITALNI MUZEJON  Narodni muzej u Leskovcu će objavljivati sadržaje za decu.

Narodni muzej Leskovac, u sklopu aktuelne akcije #ostanikodkuće, u okviru programa namenjenom deci, krenuo je sa emitovanjem serijala MUZEJSKA AZBUKA (https://www.youtube.com/watch?v=gEvk6ugIBvA&t=1s)

.

Svake srede emitovaće se epizoda u kojoj će biti predstavljeno po nekoliko predmeta iz Muzeja, prateći redosled slova iz Azbuke, dok će svakog petka biti objavljen kviz koji će pratiti prethodnu epizodu serijala.

 

Serijal objavljujemo na svim društvenim mrežama i na sajtu Muzeja, dok će kviz biti objavljivan samo na sajtu.