Narodno pozorište Niš

Umetnost i kultura

U skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, a zbog nemogućnosti daljeg planiranja repertoara, Narodno pozorište Niš je odlučilo da napravi onlajn repertoar i da putem linka budete u mogućnosti da pogledate neke od najboljih i najgledanijih predstava niškog teatra.

Kako bismo vam boravak kod kuće učinili što prijatnijim i ovaj prekid pozorišnog života što kraćim, odlučili smo da vam tri puta nedeljno prikazujemo snimke naših predstava. Predstave možete pogledati na linku koji ćemo objaviti na sajtu Pozorišta www.narodnopozoristenis.rs, kao i na društvenim mrežama i koji će biti aktivan 48 časova, a nakon toga ćemo link zameniti i prikazati novu predstavu.

Glumci Narodnog pozorišta su se uključili u kampanju OSTANI kod KUĆE i snimili za vas kratke video poruke koje možete pogledati na društvenim mrežama u kojima apeluju da se pridržavate preporuka i ostanete svi u svojim domovima dok pandemija ne prođe.

S poštovanjem,

Vaše Narodno pozorište Niš

Retrospektivna izložba Marine Abramović Čistač dovodi umetnicu posle 44 godine u Beograd da izlaže samostalno. Na izložbi koja je trajala četiri meseca (od 21. septembra 2019- 20. januara 2020. godine)posetioci su mogli videti sve najvažnije radove iz Marinine bogate pedesetogodišnje karijere. Najzanimljiviji segment izložbe je živi segment izložbe, tačnije reperformansi. Umetnici su ponovo izvodili neke od Marininih najznačajnijih performansa (Umetnost mora biti lepa, umetnik mora biti lep, Oslobađanje glasa, Oslobađanje tela, Udisanje/izdisanje, Imponderabilia, Svetlo/tama, Odnos u vremenu, Radni odnos, AAA-AAA, Manifest umetnikovog života). Izložba je imala i brojne prateće programe, kao što su bioskop i javna predavanja naših najpriznatijih stručnjaka na temu performansa.